
Dyrektor Instytutu
dr inż. Wioletta Tomaszewska-Górecka
Kolegium Techniczne
parter, pokój 1.8
Kierownik Zakładu Bezpieczeństwo i produkcja żywności
prof. dr hab. inż. Grażyna Jaworska
Adres:
Kolegium Techniczne
ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 1E
37-700 Przemyśl
Kontakt:
tel. 16 735 52 52
e-mail: inz-srod@pwsw.pl
Sekretariat Instytutu
Kolegium Techniczne
ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 1E
parter, pokój 1.9
37-700 Przemyśl
tel. 16 735 52 52
e-mail: inz-srod@pwsw.pl
Godziny pracy sekretariatu: 7:30 – 15:30
Dla studentów sekretariat jest czynny: 10:00 – 14:00
Kadra dydaktyczna
Kadrę dydaktyczną kierunku stanowią doktorzy i profesorzy,
wykładowcy z Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, Uniwersytetu Jagiellońskiego i Politechniki Rzeszowskiej.
[Kadra naukowo-dydaktyczna] [Godziny konsultacji]
Informacje o Instytucie
Państwowa Wyższa Szkoła Wschodnioeuropejska prowadzi studia pierwszego stopnia na kierunku "Bezpieczeństwo i produkcja żywności" w trybie stacjonarnym (bezpłatne). Studia trwają 4 lata (praktyczny profil kształcenia) i kończą się egzaminem inżynierskim oraz obroną pracy dyplomowej.
Na kierunku "bezpieczeństwo i produkcja żywności" studenci nabywają wiedzę z zakresu technologii wytwarzania wyrobów pochodzenia roślinnego, zwierzęcego oraz produktów gastronomicznych, poznając zasady przygotowania, przetwarzania, utrwalania, pakowania, magazynowania, transportu i wprowadzania do obrotu. Nabywają również wiedzę i umiejętności związane z oceną jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego surowców, półproduktów i wyrobów gotowych.
[Więcej informacji o kierunku studiów] [Uprawnienia absolwenta i możliwości pracy]
Instytut w mediach społecznościowych
Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony na Facebook’u
Plakat kierunku: